Ahad, 13 Oktober 2013

Cantikan?inilah Kristal glaze.....
mesti ramai rakyat malaysia yang tak kenal kristal glaze lagikan?jadi saya kongsikan sedikit gambar pada anda semua, hanya gambar saja tau hehe..banyak lagi tentang seramik yang akan saya kongsikan bersama anda nanti..








Baru-baru ni ada buat jualan di Kraftangan malaysia di kuala lumpur..ternampak la jiran sebelah saya yang kebosanan menunggu pelanggan ape lagi shot la gambar dia, tup-tup perasan pula jiran saya terus buat peace hehe

                                      Kelas throwing yang dijalankan di Kraftangan perak salak

Ahad, 22 September 2013




LAMPU TIDUR DAN LAMPU DINDING (KLASIK)

Semua design yang ada ni baru2 je tp yang bawah sekali (motif padi ) sudah ada 3 pelanggan menuggu dan 1 beli tak sampai seminggu corak tersebut dikeluarkan..produk2 ni semua akan dibawa ke kompleks Kraf Kuala Lumpur jalan conlay sempena hari LAMAN DAN TAMAN pada 27.9.2013 - 8.10.2013 banyak lagi gambar nak dipaparkan sebenarnya tapi masalah pulak dah..harap maaf ye..
kepada pelanggan yang berminat datang beramai2,disana saya juga sedia menerima tempahan untuk majlis kahwin.

Ahad, 8 September 2013


  Assalamualaikum...hum dah lama sangat rasanya x buka blog ni maklum la bz sikit kebelakangan ni,baru2 ni saya belajar throwing(buat "labu" pakai tangan) macam orang dulu2,sekarang kebanyakan pengusaha menggunakan kaedah acuan termasuklah saya tapi kali ni nak juga belajar kaedah lama agar tak lapuk dik hujan tak lekang dik panas..
  pape pun memang best belajar throwing ni dah pandai nanti boleh jual barangan ceramik hasil buatan tangan lak..peh!!sesape nak belajar datang la ke kuala kangsar di sayong atau kraftangan malaysia perak di salak

Ahad, 11 Ogos 2013

Ahad, 21 Julai 2013


                              saje try warna baru untuk tepak sirih mini ni...amacam?cantik tak